2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Aranymakréla édesköménnyel

Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felaprítjuk a megtisztított fokhagymát. Az olajbogyót apró kockákra vágjuk. A zöld fûszernövényt leöblítjük, szárazra rázzuk. A kakukkfû felét félretesszük, a többit felaprítjuk. A citromot megmossuk és szárazra dörzsöljük. Nagyon vékony csíkokat vágunk a héjából, a felét finomra aprítjuk. Kipréseljük a citrom levét. Az apróra vágott zöldfûszert elkeverjük a fokhagymával, a citromhéjjal, az olajbogyóval és 3 evõkanál olajjal. Sóval, borssal fûszerezzük.

Az édesköményt megmossuk, megtisztítjuk és hosszában szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk és félbevágjuk. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, sózzuk és meglocsoljuk citromlével. 2 evõkanál forró olajon, bõrös felével lefelé fordítva 4 percig sütjük a halat, majd megfordítjuk és még 1 percig sütjük. Egy másik serpenyõben 3 evõkanál olajon a félretett kakukkfüvel megsütjük az édesköményt. Hozzáadjuk a paradicsomot és még 1 percig pároljuk. Sóval, borssal fûszerezzük. A paradicsomos édesköményt négy tányérra osztjuk. Mindegyikre egy-egy halfilét fektetünk, és meglocsoljuk az olívás, fûszeres öntettel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!