rss
  • Marokkói Zöldségleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

    Zöldségeket és a hagymát felkockázzuk és olajban pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kozkázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk és lassú tûzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk , visszatesszük a tûzre és tovább fõzzük, ha tul sürü vizzel higítjuk. Fûszerezzük, só bors.

    Forrón tálaljuk. Díszitéshez vágott petrezselyemzöldet és piros paprikát használhatunk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Bounty szelet

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

  • Disznó kocsonya

    Veszünk 1 1/2 kiló disznófülét, farkát, lábát, szóval kocsonyának valót, jól megmosva, 2 litervízzel föltesszük s egy egész délelõttön át lassan forrni hagyjuk, míg egészen megpuhult s a víz körülbelül a felére beforrt. Közben egy néhány szem borst, sót, 1 babérlevelet, kis fej vereshagymát teszünk bele.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.

  • Almasaláta pirított mandulával

    A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hûlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg vöröshagyma, 3 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 csokor kapor, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 evõkanál pirospaprika, só, õrölt bors, csipetke, kevés olaj

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Házi készítésű túrógombóc

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

  • Yogurt tatlisi - török édesség

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütõpor, 4 tojás.

  • Sajtos puszedli

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 5 dkg füstölt kolbász, 3 evõkanál olaj, 2 tojás, 1dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál pirospaprika, só

  • Zelleres, savanyú lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;

  • Banana Bird

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.