2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bécsi barackos lepény

Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg cukor, 4 tojássárga, 2 dl tej,1/2 csomag sütopor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom. Tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor habosra keverni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, a sütõport a tejben feloldjuk és lassan a tojásos masszába csurgatjuk, majd belekeverjük a lisztet. Kikent tepsibe forró sütõbe rózsaszinre sütjük. A megsült tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, megszórjuk apróra vágott barack befõttel (szerintem frissel is jó) a tetejére kenjük a habot és a meleg sütõbe vissza tesszük amig a hab megszárad.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!