rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Avgolemono (Görög citrommártás)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 tojás, 4 ek citromlé, némi keményítõ.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tojást sárgájára és fehérjére kettéválasztom. A fehérjét felverem egy evõkanál vízzel, majd hozzákeverem a sárgáját. A citromléhez hozzáadok kevés keményítõt (érzéssel) és hozzákeverem a tojáskeverékhez. A tojáskeveréket mixerrel keverem és apránként teszek hozzá a dolmades fõzõlevébõl. A mártásnak sûrûnek kell lennie. (Nikos Tavridis receptje).
    Érdekesség: Dolmadeshez eszik a görögök ezt a finom citrommártást.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz zöldbab leves

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

  • Sonkás kocka

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Karácsonyi bejgli

    Hozzávalók a tésztához: 3 dkg élesztõ, 0,5 dl tej, 3 kiskanál kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evõkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evõkanál só.

  • Brokkolikrémleves sajtosan

    Brokkolikrémleves sajtosanA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A kockára vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, majd a brokkolit, és a burgonyát is, amivel még rövid ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, beledobjuk a húsleveskockát és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig főzzük. A sajtot durvára reszeljük. A leves mixerrel pépesítjük, majd utána megsózzuk, borsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest tányérokba merve a maradék sajttal megszórjuk.

  • Grillezett bruschetta pácolt paradicsommal

    Hozzávalók:

    3 gerezd fokhagyma, 5 szelet teljes kiõrlésû rozskenyér, 1 evõkanálnyi olívaolaj, fél kg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, másfél evõkanálnyi friss tárkony, 1 evõkanálnyi borecet, só, bors,2 evõkanálnyi petrezselyem

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Íjászhús

    Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Elõszeletelt baconbõl is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Szárazbableves csípõs paprikával

    Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só.

  • Vegyesfûszeres báránysült

    Hozzávalók:

    - 0,5 ek rizsliszt
    - 1.2 kg báránygerinc
    - 0.5 dl mentaolaj
    - 0.5 dl olívaolaj
    - 1 db citrom leve
    - 2 g fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 szem borókabogyó
    - 10 szem koriandermag
    - 10 db zsályabóbita
    - 1 csipet õrölt citrombors
    - 1 dl csontlé
    - 3 dkg vaj
    - só

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Vörösboros pulykacomb

    Hozzávalók:

    - 2 db pulyka alsócomb
    - 2-3 kk pulykafûszer
    - 5 dl vörösbor

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • St. André spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Lecsóval töltött borda

    Hozzávalók:

    - 4 szelet kicsontozott sertésborda
    - liszt
    - zsiradék

    Töltelékhez:

    - 20 dkg lecsó
    - 5 tojás
    - 10 dkg füstölt szalonna

    Tálaláshoz:

    - paprikamártás

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...