2020.12.04. - Borbála, Barbara

Avgolemono (Görög citrommártás)

Hozzávalók: 1 tojás, 4 ek citromlé, némi keményítõ.
bohócdoktor vizit szja 1%

A tojást sárgájára és fehérjére kettéválasztom. A fehérjét felverem egy evõkanál vízzel, majd hozzákeverem a sárgáját. A citromléhez hozzáadok kevés keményítõt (érzéssel) és hozzákeverem a tojáskeverékhez. A tojáskeveréket mixerrel keverem és apránként teszek hozzá a dolmades fõzõlevébõl. A mártásnak sûrûnek kell lennie. (Nikos Tavridis receptje).
Érdekesség: Dolmadeshez eszik a görögök ezt a finom citrommártást.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!