A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfuszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hutoszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás elott rakjuk az asztalra. A forró burgonya mellé nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is lehet készíteni, akkor több mustárral érdemes fûszerezni.)
Hozzávalók:
1,5 dl majonéz,
1 nagyobb ecetes (csemege) uborka,
1 evokanál fehér bor,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir),
1 evokanál mustár (aki szereti, csíposet is tehet bele),
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma),
ízlés szerint só
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!