rss
  • Csopaki tokány

  • Share on Tumblr

    A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá.

    loading...

    Hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fûszerezzük és félig puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt készre fõzzük. Galuskával tálaljuk, szõlõszemekkel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Lángos túróval

    Hozzávalók: 40 deka liszt, 25 deka tehéntúró, 1 deci tejfel, 2 deci tej, 5 szál zöldkapor, 1 tojás sárgája, 2 deka élesztõ, olaj, só.

  • Rizses húsgombóc

    Hozzávalók:

    1 dl rizs, 20 dkg darált sertéshús, l tojás, 1 kicsi doboz paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, kakukkfû és rozmaring, ízlés szerint só és kevés cukor

  • Algíri krumpli

    Aki szereti a különleges ételeket, az próbálja ki ezt az arab köretet.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Húsvéti bárányborda alufóliában

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

  • Lecsó spenóttal

    Elkészítés:
    A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.

    A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, idõközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.

    A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk.

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Túrórúdi - Otthon készítve

    Tészta: 30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 20 dkg vaj, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg cukor, 1 evõkanál tejföl.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Halpástétom

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

  • Taiföldi elrakott fokhagyma (Krathiam Dong)

    Hozzávalók: 6 dl rizsecet (vagy gyenge borecet), 60 dkg cukor, 6 dl víz, 1 ek só, fél kg aprófejû fokhagyma.

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Húsos, rántott palacsinta

    Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 300 g sertéspörkölt, bármilyen sült vagy párolt hús, 1 dl tejföl, só, orölt bors;

    A bundázáshoz: 50 g liszt, 2 db tojás, 200 g zsemlemorzsa, 3 dl étolaj a sütéshez;

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 3 tojássárga, 1 evõkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evõkanál citromlé, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Sárgadinnyedzsem 1.

    Alapadag: 1 kg dinnyehús, 40 dkg cukor, 1 citrom leve, kb. 2 cm-es rúdvanília.

loading...