A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hûlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szõlõszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesítjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.
Ötlet:
A meghámozott alma fehér marad, ha rövid idõre citromos vagy ecetes vízbe tesszük.
Hozzávalók 4 személyre:
1,25 dl fehérbor
2 evõkanál citromlé
2 evõkanál méz
2 evõkanál cukor
2 késhegynyi fahéj
25 g mandulalapocska
1 teáskanál vaj
500 g kemény alma
100 g nagy szemû fehér szõlõ
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!