rss
  • Paplanos csirkemell

  • Share on Tumblr

    Lebõrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet és az így kapott nyolc húsdarabot szeletté verjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 dkg vajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd tûzálló tálra egymás mellé fektetjük.

    loading...

    A visszamaradt vajban sóval, borssal addig párolunk 25 dkg megtisztított, apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem fõtte, akkor 2 evõkanál liszttel meghintjük és 2 dl tejjel felengedve, kevergetve sûrû mártássá fõzzük.

    Langyosra hûtjük, majd belekeverjük 2 tojássárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Ha kell, utána ízesítjük. Ezt a habos masszát a csirkeszeletekre halmozzuk, és a forró sütõben addig sütjük, amíg a -paplanba- beleszúrva, a tûre már nem tapad ragacsos massza.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós barátfüle

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Baszk csirke

    Hozzávalók: 2 kisebb mirelit bontott csirke, só, bors, fokhagyma, fél l. vörösbor, babérlevél, bazsalikom, ketchup, Worchestershiere.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Gyümölcsös túrószelet

    Gyümölcsös túrószeletA tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverővel alaposan kikeverjük. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitáljuk, közben belecsurgatjuk a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. A túrókrémhez robotgéppel hozzákeverjük a túrót, a mascarponét, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe, és az egészet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg kígyóuborka, 2 dl 0%-os joghurt, metélõhagyma, só,bors.

  • Paradicsommal töltött lepényhal

    Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.

  • Amaránt keksz

    Hozzávalók: 500 g amaránt dara vagy amaránt pehely, 500 g búzadara, 500 g cukor, 500 g szõlõbogyó, 500 g mogyoró, 500 g dió, 30 evõkanál fõtt, tört krumpli, 10 tojás, tej igény szerint, 10 evõkanál mézeskalács ízesítõ, 5 evõkanál kakaó, 2,5 sütõpor.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk);

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25-25 dkg alma, körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Mákos-áfonyás kekesz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.

  • Sütőben sült túrós tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros nagykocka
    - 25 dkg túró
    - tejföl ízlés szerint
    - 1 tojás
    - só
    - bors
    - 25 dkg füstölt szalonna
    - vaj a jénai tál kikenéséhez

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só;

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Tejes burgonyaleves

    Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 fej hagyma, só, bors, 1 liter víz, 3 evõkanál gersli, 2 szál zeller, 1 pohár tejfel, 1 bõ evõkanál vaj, 1 evõkanál liszt.

loading...