rss
  • Capri saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg közepes paradicsom, 2 ágacska
    bazsalikom, olívaolaj, só, bors, tálaláshoz lollo rosso salátalevelek.

    loading...

    A mozzarellát és a paradicsomot felkarikázzuk egy centis szeletekre. Egy nagy lapos tálat kirakunk megmosott salátalevelekkel, és a sajtot a paradicsommal felváltva lerakjuk csiga alakban a tányér széle felõl a közepe felé haladva. A salátát meglocsoljuk olívaolajjal, fûszerezzük sóval, borssal és frissen leszedett, elmorzsolt bazsalikomlevéllel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karibi sertés

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, egy ananász karika konzerv, 3 cl rum, 5 dkg dió.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 csapott tk só, csapott mk törött fehér bors, 3 ek liszt.

  • Bíboros mártás recept

    Hozzávalók:
    15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Gyros (egy baráti vacsorához)

    Hozzávalók: 10 kg birka szelethús, 3 zacskó görög fûszerkeverék (pl. Kotányi), fél liter olaj, só.

  • Astor-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg zeller, 1 marék dió, 1 dl joghurt, 1 dl majonéz, fél citrom leve, só.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Rántott sonkás tojás

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 5 szelet sonka, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Gombaszószos csirkemell

    Gombaszószos csirkemellA csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk. Rátesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha elfövi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Görög húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, fél csésze langyos tej, fél csésze olvasztott vaj, 2 felvert tojás, 1 tk reszelt citromhéj, fél csésze cukor, 3,5 csésze sima liszt, negyed tk só, 1 tl egész fahéj, 1 tojás a mázhoz, szezámmag.

  • Joghurtos süti

    Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, ugyanezzel a pohárral mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütõpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.

  • Kávétorta

    Hozzávalók: 5 tojásból készült piskóta, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 kanál instant kávé, 1 kanál kakaó, tejszínhab.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Ecetes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.

  • Túrós zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

loading...