2024.04.26. - Ervin

Krumplinudli

A burgonyát fõzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihûlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belõle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
90 dkg burgonya
1 tojás
30 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
zsír vagy olaj


A tésztát fõzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába.

Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendõ, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!