2024.04.23. - Béla

Zsírégetés zöldségekkel

Zsírégetés zöldségekkel
Elég volt a csípõtáji zsírpárnákból? Ha olyan élelmiszereket fogyasztasz, amelyek erõsítik a májadat, fokozhatod szervezeted zsírégetõ kapacitását, ennek eredményeképpen pedig fogyni fogsz.

Íme a 7 leghatásosabb zsírégetõ élelmiszer:

A spenót, a fejes saláta és a többi sötétzöld leveles zöldség remek rost- és energiaforrás. A kutatások szerint a vitaminok és antioxidánsok magas koncentrációja segít megelõzni az éhségrohamokat, miközben véd a szívbetegségektõl, a daganatoktól, a szürkehályogtól és a memóriazavaroktól.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Bab és más hüvelyesek

Valamennyi zöldség közül a hüvelyesek tartalmazzák a legtöbb rostot. Ezáltal állandó szinten tartják a vércukorszintet és a testsúlyt is. Emellett káliumban is gazdagok, amely kulcsfontosságú a kiszáradás megelõzésében, továbbá segít csökkenteni a magas vérnyomás és a stroke kockázatát is.

Hagyma és fokhagyma

Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek lebontják a szervezet zsírraktárait, miközben a koleszterinszintet is csökkentik. Ezen kívül vírus-, baktérium- és gombaölõ hatással bírnak, továbbá védenek a szívbetegséggel szemben.

Õrölt chili (Cayenne-bors)

A csípõs fûszer csökkenti az inzulinszintet, mivel felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a vércukorszintet, ezért a túl magas inzulinszint nem váltja ki a zsír raktározását.

Kurkuma

A fõként Indiában népszerû fûszer az egyik legjobb béta-karotin forrás, ez az az antioxidáns, amely megvédi a májat a szabadgyökök károsító hatásával szemben. A kurkuma emellett erõsíti a májat és meggátolja a zsír lerakódását a májsejtekben.

Fahéj

Az Amerikai Mezõgazdasági Minisztérium kutatói kimutatták, hogy napi negyed-egy teáskanál fahéj fogyasztása hatására akár húszszorosára is nõhet a szervezet cukoranyagcseréjének hatékonysága, így a magas vércukorszint nem vezet a zsír raktározásához.

Lenmag és lenmagolaj

Mind a lenmag, mind a belõle készült olaj megköti a zsírszövetben tárolt méreganyagokat és segít eltávolítani azokat a szervezetbõl. Így csökken a tárolt zsír mennyisége, mi pedig karcsúbbak leszünk.

Medipress

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!