Íme a 7 leghatásosabb zsírégetõ élelmiszer:
A spenót, a fejes saláta és a többi sötétzöld leveles zöldség remek rost- és energiaforrás. A kutatások szerint a vitaminok és antioxidánsok magas koncentrációja segít megelõzni az éhségrohamokat, miközben véd a szívbetegségektõl, a daganatoktól, a szürkehályogtól és a memóriazavaroktól.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Valamennyi zöldség közül a hüvelyesek tartalmazzák a legtöbb rostot. Ezáltal állandó szinten tartják a vércukorszintet és a testsúlyt is. Emellett káliumban is gazdagok, amely kulcsfontosságú a kiszáradás megelõzésében, továbbá segít csökkenteni a magas vérnyomás és a stroke kockázatát is.
Hagyma és fokhagyma
Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek lebontják a szervezet zsírraktárait, miközben a koleszterinszintet is csökkentik. Ezen kívül vírus-, baktérium- és gombaölõ hatással bírnak, továbbá védenek a szívbetegséggel szemben.
Õrölt chili (Cayenne-bors)
A csípõs fûszer csökkenti az inzulinszintet, mivel felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a vércukorszintet, ezért a túl magas inzulinszint nem váltja ki a zsír raktározását.
Kurkuma
A fõként Indiában népszerû fûszer az egyik legjobb béta-karotin forrás, ez az az antioxidáns, amely megvédi a májat a szabadgyökök károsító hatásával szemben. A kurkuma emellett erõsíti a májat és meggátolja a zsír lerakódását a májsejtekben.
Fahéj
Az Amerikai Mezõgazdasági Minisztérium kutatói kimutatták, hogy napi negyed-egy teáskanál fahéj fogyasztása hatására akár húszszorosára is nõhet a szervezet cukoranyagcseréjének hatékonysága, így a magas vércukorszint nem vezet a zsír raktározásához.
Lenmag és lenmagolaj
Mind a lenmag, mind a belõle készült olaj megköti a zsírszövetben tárolt méreganyagokat és segít eltávolítani azokat a szervezetbõl. Így csökken a tárolt zsír mennyisége, mi pedig karcsúbbak leszünk.
Medipress