A vitamint a jövõben számtalan élelmiszerhez hozzáadhatják, például a tejhez, hogy megóvják az emberek egészségét. Mivel a britek majdnem felének szervezetében annyira alacsony a D-vitamin szint, hogy az már az egészségükre is veszélyes lehet, a tudósok úgy gondolták, fontolóra veszik, hogy a jövõben vitaminnal dúsított termékeket dobjanak a piacra.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A D-vitamin elengedhetetlen a sejtek egészséges mûködéséhez, ezért mindenképpen lépni kell az ügyben - mondta dr. Susan Lanham-New. A legjobb vitaminforrás a napfény, emellett a halban, a tojásban és a húsban is megtalálható kis mennyiségben. A bõrrák miatti félelem és a naptejek használata miatt azonban egyre kevesebb éltetõ fényhez jut a bõrünk - tette hozzá.
Éppen ezért a tudósok szerint a megfelelõ D-vitamin szint biztosításának egyetlen módja az ásványi anyagokkal dúsított élelmiszerek forgalmazása lesz. Ezzel a lépéssel Anglia többek között Finnország és Kanada nyomdokaiba léphet, ahol már bevezették ezt az intézkedést.