2024.04.26. - Ervin

Jönnek a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek

Jönnek a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek
Brit szakemberek fontolóra vették, hogy a jövõben D-vitaminnal dúsított élelmiszereket dobjanak a piacra, miután egy friss felmérésbõl kiderült: az ország lakosságának 40 százaléka D-vitamin hiányban szenved.

A vitamint a jövõben számtalan élelmiszerhez hozzáadhatják, például a tejhez, hogy megóvják az emberek egészségét. Mivel a britek majdnem felének szervezetében annyira alacsony a D-vitamin szint, hogy az már az egészségükre is veszélyes lehet, a tudósok úgy gondolták, fontolóra veszik, hogy a jövõben vitaminnal dúsított termékeket dobjanak a piacra.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kutatók szerint ugyanis az alacsony ásványi anyag szint nemcsak az angolkór kialakulását segítheti elõ, hanem növelheti a bélrák, az emlõrák, a szklerózis multiplex és a demencia kialakulásának kockázatát is - írja a Marie Claire.

A D-vitamin elengedhetetlen a sejtek egészséges mûködéséhez, ezért mindenképpen lépni kell az ügyben - mondta dr. Susan Lanham-New. A legjobb vitaminforrás a napfény, emellett a halban, a tojásban és a húsban is megtalálható kis mennyiségben. A bõrrák miatti félelem és a naptejek használata miatt azonban egyre kevesebb éltetõ fényhez jut a bõrünk - tette hozzá.

Éppen ezért a tudósok szerint a megfelelõ D-vitamin szint biztosításának egyetlen módja az ásványi anyagokkal dúsított élelmiszerek forgalmazása lesz. Ezzel a lépéssel Anglia többek között Finnország és Kanada nyomdokaiba léphet, ahol már bevezették ezt az intézkedést.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!