A legegészségesebb ételek!
Az amerikai Orvosi Súlycsökkentõ Program megalkotói, a Summa Health System munkatársai összegyûjtötték a vitaminban, antioxidánsban és fitonutriensekben leggazdagabb élelmiszereket, melyek nemcsak megelõzni segíthetnek a betegségeket, hanem gyógyíthatnak is, valamint - a szabad gyökök visszaszorításával - az öregedés folyamatát is késleltethetik. A listán szerepel a fekete áfonya, melyben több antioxidáns és fitonutriens van, mint bármelyik másik gyümölcsben.
A húsok közül a lazac a leggazdagabb omega-3 esszenciális zsírsavban, ami nagyon fontos az egészség megõrzéséhez, de az emberi szervezet nem képes elõállítani. Az innivalók közül a zöld, a fekete és a fehér tea a leggazdagabb antioxidánsban, például katekinben, mely az elõzetes kísérletek szerint visszafejlesztheti a tumorokat, sõt kialakulásukat is meggátolhatja. A tejtermékek közül a joghurt a legegészségesebb, mivel prebiotikus - a hasznos baktériumok számát növelõ, a károsakét csökkentõ - és probiotikus (élõ) összetevõje is van.