2024.03.29. - Auguszta

Epres finomságok

Epres finomságok
Epres finomságokA földieper az első tavaszi gyümölcsök egyike. Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg, mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul. Természetesen csak akkor lesz társunk a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk. A friss, zamatos földieperből például kitűnő koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában elég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével, tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani. Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban, valamint természetes fájdalomcsillapítót is tartalmaz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az eperből készített leveseknek és finomságoknak kimeríthetetlen tárháza van, és elkészítésüknek csak a fantázia szabhat határt.

EPERTORTA:

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgához adom a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lisztezett formában megsütöm a piskótát. A pudingokat a tejben keményre főzöm. A vajat a cukorral kikeverem és hozzáadom a már kihűlt pudinghoz. A tortazselét a leírás szerint elkészítem és ráöntöm a torta tetejére.

Hozzávalók:

- 5 db tojás
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- fél csomag sütőpor

Krém:
- 2 cs. vaníliás főzős puding
- 6 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- eper, kb 40 dkg
- 1 csomag piros színű tortazselé



EPRES PISKÓTATEKERCS:

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. A sütőport a liszttel az előzőekhez adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd a margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük. Még melegen egy tiszta, de nedves konyharuhába borítjuk, felcsavarjuk és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, turmixoljuk. Ha fagyasztott eperből készítjük, akkor azt felengedjük, ezután levével együtt turmixoljuk. A tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, a turmixolt epret hozzáöntjük, majd kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a margarint. Kétharmadát a kihajtogatott piskótára kenjük, újra felcsavarjuk. A maradék krémmel kívülről is körbekenjük, behűtjük, ezután szeleteljük.

Hozzávalók:

Tészta:

- 5 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 12 evőkanál hideg víz
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg finomliszt

Krém:

- 25 dkg eper
- 2.5 dl tej
- 1 csomag főzős eper ízű pudingpor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!