2024.04.19. - Emma

Fogyni levesekkel is lehet

Fogyni levesekkel is lehet
A levesek fogyasztása különösen ajánlott fogyókúra során, fogyasztásukkal szinte kanálról kanálra ehetjük magunkat vékonyabbra. Van azonban néhány alapszabály. A többféle leves fogyasztásán alapuló diéta nem csak kizárólag a levesek fogyasztását engedi meg, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás elvét figyelembe véve minden egészséges élelmiszer és étel fogyasztását javasolja. A levesek fogyókúrás alkalmazása mellett számos érv szól: jól átmelegítenek, megfelelõen telítenek, és emellett még - jó receptúra esetében - nem is tartalmaznak óriási mennyiségû energiát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Utóbbi a magas víztartalomnak köszönhetõ; az ideális, fogyókúra során fogyasztott egy adagnyi leves nem tartalmaz többet 150 kalóriánál.

A leves elõételnek is tökéletesen beválik: 2-2,5 dl leves elfogyasztásával már megkezdõdik a telítõdés folyamata, amely után már kisebb adag fõétellel is beérjük. Az amerikai Pennsylvania Egyetem egyik kutatása szerint a rendszeresen levest fogyasztók mintegy 20 százalékkal kevesebb energiát visznek be szervezetükbe.

Amennyiben a levest fõfogásként - azaz valamivel nagyobb mennyiségben, bõségesebb tartalommal - fogyasztjuk, hozzájutunk a szükséges napi vitamin- és ásványi anyag mennyiséghez is. A diétához fõzött levesek ideális esetben sok friss, szezonális zöldséget tartalmaznak, emellett gazdagok fehérjében (bab, borsó, sovány hús vagy hal formájában) és egészséges, azaz telítetlen zsírsavakat is tartalmaznak.

A tejszínes, krémesített változatok tabunak számítanak, a joghurt és túró alkalmazása ugyanakkor megengedett. Az ideális fogyókúrás levest rövid idõ alatt el lehet készíteni, majd utána - szükség esetén - gyorsan újramelegíthetõ, tehát az irodába is magunkkal vihetjük ebédre, vagy este, könnyed vacsoraként is fogyaszthatjuk. Ha pedig éppen kedvenc zöldségünk szezonja van, a nagyobb mennyiségben megfõzött kész leves le is fagyasztható "ínségesebb" idõkre.

Az instant levesek, levesporok vagy leveskonzervek esetében ugyanakkor nagyfokú elõvigyázatosság ajánlott. Ezek a termékek rendszerint nagy mennyiségben tartalmaznak sót, mesterséges ízfokozót, tartósítószert és egészségtelen transzzsírokat. Az alkotóelemek listájának áttanulmányozása mellett az adott termék energiatartalmát is meg kell nézni, ugyanis sok esetben a kicsinek látszó tasakos vagy dobozos adag már egy komplett étkezés energiáját tartalmazza. Ha tehát még emellett fõétkezést is tervezünk, a fogyásról jobb, ha leteszünk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!