A húsleves a vasárnapi ebédek elmaradhatatlan fogása, amely sokféle húsból készülhet.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Amikor felforrt a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön. Amikor már majdnem megfõtt a hús, akkor az elõkészített zöldségeket is beleteszem. Ízlés szerint sózom, ételízesítõvel és szemes feketeborssal ízesítem.
Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.
Hozzávalók:
3 fiatal galamb
4-5 db sárgarépa
4-5 db fehérrépa
1 db közepes karalábé
1 db közepes zellergumó
1 db nagy krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem összekötve fehér cérnával
1 csokor zeller zöldje összekötve fehér cérnával
1 db paradicsom (fagyasztott is lehet)
1 db zöldpaprika
10-15 szem egész feketebors
kevés zöldborsó
ételízesítõ
só
majoránna

