Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 50 dkg füstölt kolbász 50 dkg csülök 25 dkg szárazbab 50 dkg zöldség vegyesen 1 evõkanál ételízesítõ 1 fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 1 evõkanál paradicsompüré 1 db paprika 3 evõkanál olaj 2 dl tejföl 2 evõkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika só, ecet Elkészítés: Az elõzõ este beáztatott babot hideg vízben feltesszük fõzni. Ha felforrt, belerakjuk a megtisztított zöldséget, húst, a hagymákat, paprikát, paradicsompürét, ételízesítõt, és a sót. Félpuhára fõzzük, majd a kolbászt feldarabolva beletesszük, és készre fõzzük. Felforrósítjuk az olajat és bele a liszt, pirospaprika, egy kis vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük, jól kiforraljuk. A tejfölt kikeverjük egy kis leveslével, és összeöntjük. Kevéske ecetet teszünk bele, és már tálalhatjuk is. Csülök helyett készíthetjük lapockából, vagy combból is, akkor nem lesz olyan zsíros. Jó étvágyat kívánok!