rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Halászlé

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    HalászléA pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.

    Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg ponty,
    - 5 fej vöröshagyma,
    - 2 paradicsom,
    - 2 paprika,
    - 2 evőkanál pirospaprika


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolköret

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).

  • Roston sült amúr

    Párolt vegyes zöldség (mélyhûtött) éppencsak annyi olajjal ,amennyivel a teflont kikentem.

  • Túrós kifli

    Hozzávalók: 14 deka tehéntúró, 14 deka vaj, 14 deka liszt, 1 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál porcukor.

  • Mákos metélt

    Egy darab cukrot tejbe felforralunk és kissé befõni hagyjuk, hozzáteszünk 'I4 liter mákot s avval is még fõzzük.

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Jamie Oliver: Jamie természetesen

    „Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nõnek a növények körülöttem.

    Ha ezt bûnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem fõztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenbõl, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Mexikói rakott rizs

    3 deci rizst jól átmosunk, majd 4,5 deci vízzel leöntve, egy evõkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a levét el nem fõtte. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a rizs egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk.

  • Málnás pite

    Hozzávalók:

    Tészta: 14 dkg, vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, mandula 14 dkg, tojássárgája 6 db, citromhéj fél db. Töltelék: vanília 1/2 rúd, málna 1/2 kg, vagy málnaíz 20 dkg, tojás 6 db, mandula 5 dkg, porcukor 15 dkg

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Fûszeres diós-mézes torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 2,5 dl méz, 2 db tojás, 5 dl liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál fahéjpor, 1/2 teáskanál õrölt szegfûbors, 1,5 dl víz, 2 dl apróra vágott dió, a mézes krémhabhoz: 2 dl méz, 2 db tojásfehérje, 1/4 teáskanál só, 1 teáskanál vanília

  • Sárgadinnye leves

    Sárgadinnye levesA dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magházakat, majd karalábévájóval mindkettőből kis golyókat veszünk ki, s hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a sárgadinnyének nincs sima felülete, akkor szeletekre vágottan meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután jó 1 liter vízben megfőzzük a vaníliás cukorral és a cukorral. Kb. 10 perc alatt elkészül. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A pudingot 1-2 evőkanál vízzel, majd a főzőtejszínnel elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Egy percre összeforraljuk, és lehűtjük. Amikor hideg, belerakjuk a dinnyegolyókat, és tálaljuk.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Hamis hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

  • Banános-szárnyas rizottó

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba.

  • Tejszínes gombaleves

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehér bors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín.

  • Virslis krumpli tepsiben

    Hozzávalók 4 személyre:

    0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.