2024.04.26. - Ervin

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 2 dkg élesztõ
- 12 dkg burgonya
- 1/2 pohár tejföl
- 1-2 tojás sárgája
- tej
- cukor
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztbe tetszõleges só mennyiséget teszünk, ebbe elmorzsoljuk margarint és a fõtt áttört burgonyát, majd beletesszük a cukros tejbe felfuttatott élesztõt, a tejfölt és a tojás sárgákat, összegyúrjuk, cipót formálunk belõle.

Fél óráig pihentetjük, háromszor hajtogatjuk, majd egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, zsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, egy tojás sárgáját felverünk, ezzel megkenjük a tetejét.

Fél óráig pihentetjük, végül jól bemelegített sütõbe toljuk. 3-4 percig erõs lángon, majd takarékon aranysárgára sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!