2024.05.06. - Ivett, Frida

Almás-krémes sütemény

Hozzávalók:

- 1,5 kg alma
- 1-2 ek cukor, ízlés szerint
- fahéj
- 8 tojás
- 20 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 8 ek víz
- 1 ek kakaópor
- 1/2 cs sütõpor

Krém:

- 8 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem margarinnal. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is.

A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a vizet, a sütõporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom. Elõmelegített sütõben megsütöm.

A pudingporból, lisztbõl és a tejbõl sûrû krémet fõzök. Ha kihûlt a krém, belekeverem a margarinnal kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.

Ha kisült a sütemény és ki is hûlt, egy másik tepsibe borítom úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát. Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!