2024.04.27. - Zita

Panda sütemény

Hozzávalók:

Kakaós tészta:

- 6 tojás
- 2 pohár tejföl
- 2 tejfölös pohár cukor
- 2 tejfölös pohár liszt
- sütõpor
- 3-4 ek. kakaó

Kókuszos tészta:

- 15 dkg kristálycukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék

Krém:

- 6 tojássárgája
- 6 kanál porcukor
- 7 kanál liszt
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 margarin

Máz:

- 4 ek. kakaó
- 4 ek. porcukor
- 8-10 ek. víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojást kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet és a kakaóport. A 6 tojásfehérjét keményre felverjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét tepsibe tesszük, hézagosan kanállal kókusz tésztapöttyöket teszünk rá. Befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd tûpróbáig sütjük.

Ha megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük krémmel. A krémhez a tojássárgát a cukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliával csomómentesre keverjük, sûrûre fõzzük, majd kihûtjük. Ezután belekeverjük a habosra kikevert margarint. Csokimázat készítünk a tetejére úgy, hogy a hozzávalókat a margarint kivételével gõz felett felmelegítjük, a végén hozzátesszük a margarint, de már nem melegítjük. Nagyon finom, kiadós, és laktató süti.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!