Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy fakanállal elegyítsük a keverékbe az egész mandulákat. Evõkanalanként adagoljunk hozzá annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meglisztezett kézzel osszuk a tésztát négyfelé. A tésztának nagyon lágynak és ragadósnak kell lennie.
Mindegyik darabból formáljunk kb. 25 - 30 cm hosszú, 6 - 8 cm széles téglákat. Helyezzük el õket egy teflonnal bevont sütõlapon. Süssük õket világosbarnára, kb. 25 - 30 percig. Vegyük ki a darabokat a sütõbõl és egy másik, hideg sütõlapon hûtsük õket kb. 10 percig.
Ezután egy fa vágódeszkán éles késsel, keresztben szeleteljük fel õket kb. 1 cm vastag szeletekre. Ezután élükre állítva helyezzük õket vissza a sütõlapra, és süssük õket tovább 10 - 15 percig, míg sötét aranybarnák nem lesznek. Vegyük ki a szeleteket, és egy fémrácson hûtsük le.
A szeletek szárazak és ropogósak lesznek. Légmentesen záró fémdobozban hetekig eláll. Az eredmény kb. 60 szelet ropogós krokett.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!