2024.05.13. - Szervác, Imola

Reform császármorzsa

Hozzávalók: 3 ek tönkölybúza-liszt (teljes õrlésû), 3 ek tönkölybúza-dara, 5 ek olaj, 4 kk karob por, 1/2 db citrom leve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel - nokedlinél sûrûbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evõkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sûrûre fõzzük. 2 evõkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfõtt darát, majd a sütõben többszöri kevergetés mellett darabosra sütjük. Tálaláskor az 1 evõkanál olajjal karobmázat készítünk és megcsurgatjuk a morzsa tetejét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!