2024.04.27. - Zita

Bolognai mártás

Hozzávalók: 0.5 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 ág friss rozmaring, 1 ger. fokhagyma, 5-6 ek paradicsompüré, 1 szál sárgarépa, 1 kis darab zeller, 10 dkg darált hús, törött bors, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajban megpirítjuk a reszelt, vagy turmixolt hagymát. A amikor sárgulni kezd, beletesszük a reszelt sárgarépát és zellert, nagy lángon tovább pirítjuk. Ezután beletesszük a darált húst és ezzel is átpirítjuk. Majd felengedjük vízzel hígított paradicsompürével és hozzáadjuk a fûszereket. Lefedve, lassú tûzön kb. 2 órát forraljuk, vigyázva, hogy ne sûrûsödjön be, vagy le ne égjen. Sós vízben kifõtt makaróni, spagetti feltétjeként 2-3 ek mártással és bõven mért reszelt sajttal díszítve tálaljuk. Tipp: Adhatjuk palacsinta töltelékeként is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!