2024.04.26. - Ervin

Tejfölös bableves

Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, egy füstölt sertéscsülök, egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa, egy evõkanál zsiradék, egy evõkanál liszt, egy evõkanál apróra vágott vöröshagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, szemesbors, egy deci tejföl, ecet, csipetke.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot elõzõ este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a négyrét vágott zöldségekkel együtt feltesszük fõni. Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk.

Közben a zsiradékból a liszttel és a hagymával rántást készítünk, meghintjük a paprikával, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. Beletesszük a húsdarabkákat és együtt alaposan átforraljuk. Ha a csülöktõl nem lenne elég sós, utánasózzuk. Végezetül kevés ecettel ízesítjük, beleöntjük a tejfölt (aki szereti, a tejfölözés elõtt fõzhet bele egy marék csipetkét).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!