2024.04.27. - Zita

Firenzei sertésborda

Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mártáshoz: 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája.

A spenótot vízben megfõzzük, lecsurgatjuk, és finomra vagdaljuk. A sertésbordát kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, besózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük. A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tûzálló tálba terítjük.

Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következõ mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel sûrûre fõzzük, majd a tûzrõl levéve, simára keverjük benne a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgáját. A mártás tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütõben kb. 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!