2024.04.27. - Zita

Pekingi leves

Hozzávalók: 1 csomag leveszöldség, 10 dkg üvegtészta, 30 dkg kacsamell, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ üveg bébikukorica, ½ póréhagyma, 2-3 ek (édes-savanyú) chiliszósz, 2-3 ek szójaszósz, 4 ek olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A leveszöldségbõl készítsünk kb. 1,5 liter zöldséglevest. Amíg a leves fõ, készítsük elõ a „levesbevalót”. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. A kacsamell bõrét szedjük le. A húst mossuk meg és töröljük szárazra. Egy serpenyõben forrósítsunk meg 2 ek olajat, a kacsamell mindkét oldalát süssük meg az olajban, majd tegyük a sütõbe kb. 15 percre.

A bébikukoricát csepegtessük le, vágjuk hosszában, majd keresztben is ketté. A póréhagymát karikázzuk fel. Az üvegtésztát forró vízben fõzzük 2-3 percig, öblítsük és csepegtessük le. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.

Egy lábasban a maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, póréhagymát és adjuk hozzá a kukoricát. A kész zöldséglevest szûrjük le, és adjuk a hagymás alaphoz, fõzzük kb. 5 percig. Ízesítsük a levest chiliszósszal, szójaszósszal, és borssal.

A kacsamellet vágjuk vékony csíkokra. Az üvegtésztát (vágjuk esetleg nagyobb darabokra) a hússal együtt adjuk a leveshez. 2-3 perc melegítés után tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!