Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A nyers sonkaszeleteket elõzõ nap tejbe áztatjuk és felhasználásig a hûtõszekrényben tároljuk. A tejbõl kivesszük, lecsöpögtetjük és törött borssal megszórjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és 8 karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és ugyancsak 8 karikát vágunk belõle. Minden sonkaszeletre ráhelyezünk egy-egy almakarikát, ezt beborítjuk egy szelet sajttal, majd ráteszünk egy hagymakarikát is. A hagymába beleszúrunk egy szegfûszeget, jól megsózzuk és a sonkát összegöngyöljük. (Hogy ne essen szét, szúrjuk át egy hústûvel vagy fogvájóval.) Lisztben megforgatjuk és félretesszük. A sonka áztatásához használt tejbõl 1 decinyit összekeverünk a felvert tojással és megmártjuk benne a töltött sonkát. Ezután ismét lisztben, végül a tejes tojásban ismét megforgatva, 170 fokra felhevített olajba tesszük, és 5-7 perc alatt pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük róla az olajat és tormás mártással tálaljuk. Melegen jó igazán. Kissé munkaigényes, de igazi ünnepi étel.