2024.04.27. - Zita

Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal

Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 6-8 dkg liszt, -3 dkg étkezési keményítõ, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefõtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evõkanál kókuszlikõr (elhagyható), 2 evõkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín;

Díszítéshez: ananász, kókuszpehely;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítõvel elkevert lisztet, és sütõpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsibõl kiborítva hûlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefõttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evõkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likõrrel, a citromlével és a porcukorral ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük.

A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, és a maradék krémmel összekeverjük. Beleforgatjuk a habot, és két adagra osztjuk. Az egyiket a kókuszreszelékkel ízesítjük, és az ananászokra kenjük. A másik piskótalappal befedjük, ananászlével meglocosljuk, és a maradék krémet hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hûtõszekrénybe állítjuk. Az alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal és kókuszpehellyel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!