2024.05.13. - Szervác, Imola

Tejszínes pulykafasirt

Hozzávalók: 40-50 dkg maradék pulykasült, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A maradék sült húst kicsontozom és kétszer átdarálom, majd a felvert tojással és tejszínnel összekeverem. Kézzel vagy keverõgéppel addig gyúrom, amíg a húsmassza az összes levet felveszi, ezután ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Vizes kézzel 4 cipót formálok belõle, és kikent tûzálló tálra teszem. A cipók tetejét bekenem kevés olajjal, és elõmelegített, forró sütõben fedetlenül, mérsékelt lángon 30 percig sütöm. Bármilyen körettel kínálható.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!