2024.05.13. - Szervác, Imola

Római articsóka

Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szõrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.

A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. Fûszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tûzálló tálba rakjuk.

Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva elõmelegített sütõben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!