2024.05.14. - Bonifác

Szardíniás spagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 kis doboz füstölt hal (sprotni vagy bückling), 2 db húsos zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál tejföl, 1 evokanál só, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evokanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon, forrásban lévo sós vízbe téve megfozzük, majd egy evokanál olajjal elkevert tejfölre tesszük, és jól összekeverjük. Befedve melegen tartjuk. Míg a tészta fo, elkészítjük a szardíniás ragut. A füstölt halat levétol lecsöpögtetjük. A kis halakat óvatosan szétszedjük, és aparóra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és az ereit is kiszedjük. Egészen kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítjuk. A halolajat serpenyobe öntjük, és addig forraljuk, amíg az összes víz elpárolog belole, s csak a tiszta olaj marad a serpenyoben. Erre rászórjuk a hagymát, és folytonosan kevergetve üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldpaprikakockákat, és megsózzuk, megborsozzuk. A citromhéjjal is ízesítjük. Fedo alatt addig pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik. Ezután a tuzrol félrehúzzuk, belekeverjük a halat, és a ragut a melegen tartott spagetti tetejére öntjük. (Össze is lehet a tésztával keverni, csak a hal ekkor péppé válik benne.)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!