Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévo sós vízbe téve megfozzük, majd egy evokanál olajjal elkevert tejfölre tesszük, és jól összekeverjük. Befedve melegen tartjuk. Míg a tészta fo, elkészítjük a szardíniás ragut. A füstölt halat levétol lecsöpögtetjük. A kis halakat óvatosan szétszedjük, és aparóra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és az ereit is kiszedjük. Egészen kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítjuk. A halolajat serpenyobe öntjük, és addig forraljuk, amíg az összes víz elpárolog belole, s csak a tiszta olaj marad a serpenyoben. Erre rászórjuk a hagymát, és folytonosan kevergetve üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldpaprikakockákat, és megsózzuk, megborsozzuk. A citromhéjjal is ízesítjük. Fedo alatt addig pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik. Ezután a tuzrol félrehúzzuk, belekeverjük a halat, és a ragut a melegen tartott spagetti tetejére öntjük. (Össze is lehet a tésztával keverni, csak a hal ekkor péppé válik benne.)