2024.04.27. - Zita

Négysajtos zöldségtál

Hozzávalók:4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 ág bazsalikom, 15-15 dkg piros és sárga koktél paradicsom, 25 dkg laskagomba, 2 kis padlizsán, 8 ek olívaolaj, 5 ág friss majoránna, 5-5 dkg mozzarella, parmezán, vajsajt, márványsajt, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A brokkolirózsákat 3-4 percig sós vízben elõfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A bazsalikomot csíkokra metéljük, a gombát feldaraboljuk, a padlizsánt szeletekre vágjuk.

A padlizsánszeleteket 3-3 ek forró olajon, két adagban megsütjük. Sózzuk, borsozzuk és kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a többi olajat, majd felhevítjük. 2-3 percig sütjük benne a paradicsomot, aztán majorannával, sóval borssal ízesítjük és kivesszük. A gombát a maradék olajban kevergetve jól megpíritjuk, megfûszerezzük, végül kivesszük.

A zöldségeket összekeverjük a bazsalikommal, és nagyméretû tûzálló tálba halmozzuk. A mozzarellát felszeleteljük. A parmezánt meg a vajsajtot lereszeljük, a gorgonzolát apróra daraboljuk. A sajtokat a zöldségek tetején úgy osztjuk el, hogy az egyes fajták ne keveredjenek egymással. Elõmelegített sütõbe toljuk, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Frissen kínáljuk, mert úgy sokkal finomabb mint utánmelegítve.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!