Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só
Különleges Waldorf-saláta
Hozzávalók: 1 közepes zellergumó, 2 alma ,1 kiskanál citrom, 2 marék mazsola, durvára tört dió
Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só
Elkészítése: a zellert pucold meg, majd nagy lyukú reszelõn reszeld le. Az almával bánj ugyanígy, majd csöpögtesd meg a citromlével. A lereszelt zellert forrázd le, hagy állni pár percig, és hideg vízzel mosd át, csöpögtesd le. Az öntethez keverd el a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a fûszereket. A zellert forgasd össze a mazsolával és az almával, majd az öntettel keverd alaposan össze. Szórd meg a durvára tört dióval. Behûtve tálald.
Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só