gesztenye 25 dkg, rum 2 ek., vaj 3 dkg, cukor 25 dkg, vanília 1/2 rúd, 4 db tojásfehérje
Gesztenyehab
Hozzávalók:
gesztenye 25 dkg, rum 2 ek., vaj 3 dkg, cukor 25 dkg, vanília 1/2 rúd, 4 db tojásfehérje
Negyed kg gesztenyét megfõzünk, áttörünk, teszünk bele 3 dkg vajat, 2 evõkanál rumot, és kis ideig pároljuk. Ezután adunk hozzá 25 dkg cukorból készült vaníliás, igen sûrû szirupot, ha egy kicsit hûl, adunk hozzá 4 tojás kemény habját. Tálra magasan rakjuk, pár percre sütõbe tesszük. Melegen adjuk fel.
Gesztenyehab
gesztenye 25 dkg, rum 2 ek., vaj 3 dkg, cukor 25 dkg, vanília 1/2 rúd, 4 db tojásfehérje