2024.04.26. - Ervin

Õszibarackos sertésszelet

Hozzávalók:

12 szelet karaj, 1 doboz felezett konzerv õszibarack, 5 dkg vaj, vagy margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt (karaván), só, szerecsendió, fehérbors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kiklopfolt húst megsózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval megszórjuk. Nagyjából 10 percet állni hagyjuk, majd gyorsan átsütjük az 5 dkg vajon. Egy kis olajjal bekenünk egy tepsit. Belerakjuk a húst. A felezett õszibarackot ráhelyezzük, és a fokhagymát apróra szeleteljük, és lazán a húsra dobjuk. A tetejére füstölt sajtot reszelünk, ezután megszórjuk reszelt trappista sajttal. A tejszínt aláöntjük.

Hideg sütõbe helyezem, 20 percig 200 fokon alufóliával letakarva sütöm, utána a fóliát eltávolítom, és még 15 percig pirítom. Amikor szép piros lesz a sajt, krumplipürével tálaltam.
Õszibarackos sertésszelet
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!