2024.04.27. - Zita

Roston sült csirkeszárny

Hozzávalók:

24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegyük a paprikát és egy kis sót zománcozott edénybe annyi forró vízzel, hogy befedje. Lassú tûzön pároljuk puhára. A kihûlt paprikát és az olajat keverjük krémmé a keverõben, majd keverjük hozzá a citromlevet is, és öntsük a csirkeszárnyakra.

Szórjunk rá még egy kis sót, fedjük be az edényt, és hagyjuk 8 órát állni. Közben forgassuk. Izzó faszénparázson, roston vagy grillsütõben süssük ropogósra a szárnyakat. Közben locsoljuk a paprikás páccal. Ha kész, tegyük elõmelegített, rozsdamentes fém pecsenyéstála, szórjuk meg a tetejét a fenyõmandulával, majd az egészet borítsuk be egy nagy darab arab kenyérrel (pitával).
Roston sült csirkeszárny
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!