2024.05.06. - Ivett, Frida

Bajor túrótorta

Hozzávalók:
1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


A vajat a kristálycukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat,
hozzákeverjük az egész túrót, jól eldolgozzuk. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, a
grízzel, sütõporral együtt a masszához keverjük. Gyûrû alakú formát kivajazunk, óvatosan
beleöntjük a masszát és 150 fokos sütõben legalább 1 órán keresztül sütjük. A tortát a formában
hagyjuk kihûlni. A tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tetszés szerint.


Bajor túrótorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!