2024.05.14. - Bonifác

Kiwi-joghurt torta

Hozzávalók: A túrós tésztához: 10 dkg sovány túró, 3 evõkanál tej, 4 evõkanál olaj, 1 tojássárgája, készhegynyi só, 7 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor. A töltelékhez: 10 db színtelen zselatinlap, 50 dkg kiwi, 3 dl tejszín, 3 dl vaníliás joghurt, 10 dkg cukor, 2 evõkanál citromlé. A díszítéshez: 6 dkg aprított pisztácia, sütõpapír a formához, pergamenpapír, 50 dkg sütõbab az elõsütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt elõmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütõpapírral. A túrót elkeverjük a tejjel, az olajjal, a tojássárgájával, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a lisztet a sütõporral, és a túrókrémmel sima tésztává gyúrjuk. A tésztát a formába nyomkodjuk, és 3 cm magas peremet formázunk.

A pergamentbõl kivágunk egy 30 cm átmérõjû kört, a tésztára tesszük és szétterítjük rajta a sütõbabot. A sütõben 180 fokon 20 percig üresen sütjük. A formában hagyjuk kihûlni, majd levesszük róla a pergament és a babot.

Beáztatjuk a zselatint. A kiwi szeleteket lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A tejszínt felverjük, és hûtõbe tesszük. A joghurtot elkeverjük a cukorral, a citromlével és a kiwi kockákkal A zselatint a csomagoláson olvasható útmutató szerint feloldjuk. Elõször csak 6 evõkanál joghurttal keverjük el majd a maradék joghurt krémhez adjuk Beleforgatjuk a tejszínhabot.

A kiwikrémet elsimítjuk a tortalapon. Tortafésûvel hullámvonalakat húzunk a tetejére. Megszórjuk pisztáciával, és 2 órára hûtõbe tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!