Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és a kenyérrel együtt kockákra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk, 2 ek. vajon megfuttatjuk, majd kiszedjük. A zsiradékon megpirítjuk a kenyeret. A sütõt 180 fokra felmelegítjük. A felaprított petrezselymet a kenyérhez adjuk, majd ráöntjük a tejjel elkevert tojást, és 10 percig hagyjuk állni. Beleforgatjuk az almát és a hagymát, majoránnával, ürömmel, sóval, borssal fûszerezzük.
A masszát a sóval bedörzsölt liba hasába töltjük, a nyílást összetûzzük. A libát mellével lefelé fordítva tepsibe fektetjük, aláöntünk 250 ml forró vizet, és 60 percig sütjük. Majd hátára fordítjuk, és még 2 órán át sütjük. Közben a borral locsolgatjuk. A libát kivesszük, a pecsenyelét áttörjük. Hozzáadjuk az almapürét, besûrítjük, és fúszerezzük. Sült almával körítve tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!