Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mindegyikbe 1-1 apró tojást ütünk úgy, hogy a sárgájuk egészben maradjon. Az így megtöltött paradicsomokat kivajazott tûzálló tálra vagy zománcozott tepsibe ültetjük.
Forró sütõben addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem alvadt, de a sárgájuk lágy maradjon. Külön tálkában 10 deka reszelt sajtot kínálunk hozzá. Köret: petrezselymes rizs.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!