2024.05.14. - Bonifác

Csõben sült gombás paradicsom

A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihûlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A meghámozott paradicsomot és a gombát szeletekre vágjuk, majd a fokhagymás vajjal kikent tûzálló tálba rétegezzük õket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rétegeket befedjük a zsemlemorzsás-sajtos keverékkel, végül, pedig leöntjük a tejszínnel. Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük. Fõtt burgonya, párolt zöldségek mellé tálalhatjuk.

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1-2 vöröshagyma
25 dkg gomba
15 dkg bacon szalonna
15 dkg ementáli sajt
10 dkg zsemlemorzsa
1dl tejszín

bors
zsályalevél
szerecsendió
fokhagymás vaj

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!