2024.04.26. - Ervin

Sajtos sült rizs

A rizst puhára fõzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük fõni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfõtt, leszûrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítõket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy lehetõleg kerek, tûzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk és az anyagot ráterítjük. Zsemlemorzsával borítjuk. Forró sütõben, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hûlni, majd egy tálra borítjuk és szeleteljük.

Hozzávalók:
1 csésze rizs,
10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó,
2 db sárgarépa,
1 doboz kukoricakonzerv,
10 dkg szárazbab,
1 pohár tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 db tojás,
késhegynyi curry,
késhegynyi õrölt bors,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg füstölt vagy trappista sajt,
vegeta

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!