2024.04.26. - Ervin

Őszi tisztítókúrák elengedhetetlen eleme a vörös szőlő

Őszi tisztítókúrák elengedhetetlen eleme a vörös szőlő
Őszi tisztítókúrák elengedhetetlen eleme a vörös szőlőA vörös szőlő antioxidánsokban, illetve ásványi anyagokban bővelkedő héja és magja elmulasztja a gyomorpanaszokat, miközben jótékony hatásának köszönhetően tisztítja az emésztőrendszert. A vörös és fekete szemű szőlő magjában halmozottan található meg a sejtek regenerálódásáért felelős antioxidáns. Ezért a gyümölcs fiatalító, frissítő hatása gyorsan megtapasztalható. A vörös szőlő húsa kiváló magnézium és B-vitamin forrás, mely segít a stressz leküzdésében és a nyugalom megőrzésében.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Folsav és linolsavtartalma szintén kiemelkedő, akárcsak a benne található vas mennyisége, ezért természetes gyógyírt jelent vérszegénység esetén. Immunrendszeri gyengeség során segít regenerálni a szervezetet a szelén, A-, C-, és E-vitamin együttes hatásával.

A festékanyagokkal telített vörös szőlő rendkívül egészséges magas csersav- és antioxidáns tartalma miatt. Rendszeresen fogyasztva javul a vérkeringés, csökken az infarktus kockázata, illetve a daganatos betegségek kialakulásának esélye. Ezen kívül a sötét szemű gyümölcsben az agyműködést serkentő szőlőcukor nagy mennyiségben található meg. Az alacsony fehérje-, és zsírszint mellett ez a magas cukortartalom pedig alapvető energiaforrás a szervezetnek.
Ez a szőlőben megbúvó gyulladáscsökkentő antioxidáns számos szervezetre gyakorolt gyógyhatással rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy fontos szerepet játszik a rosszindulatú daganatképződés megállításnál. Emellett javítja az érrendszer állapotát a káros lerakódások eltávolításával. Keringési zavaroknál, illetve a magas vérnyomás kezelésénél szintén jelentős szerepet kap.

Nem véletlenül van jelen az őszi tisztítókúrákban ez a gyümölcs. Vízhajtó hatása a vese működését és a káros anyagok kipucolását segíti elő. Ezzel együtt a többször említett béltisztító hatóanyagai szintén segítenek a test energizálásánál, a fáradtság és levertség elűzésében. A felfrissült vérkeringésnek és az antioxidánsok erejének köszönhetően a bőr sejtjei is új életre kelnek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!