rss
  • Adatlap - Vivien35


  • Név:
    Csak belépett felhasználóknak

    E-mail cím:
    Csak belépett felhasználóknak

    Nem:
    Csak belépett felhasználóknak

    Születési idő:
    0000-00-00

    Regisztráció időpontja:
    2008.11.26. 15:08

    Bemutatkozás:
    Csak belépett felhasználóknak

    Aláírás:


  • Cikkajánló

  • Sok rost? Hosszú élet?

    Az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet kutatói szerint ha rostokban gazdag diétát követünk, 22 százalékkal csökkenhet az esélye annak, hogy szívbetegségek, légzõszervi betegségek vagy egyéb más súlyos egészségügyi problémák miatt veszítsük életünket.

    A rostok csökkentik a szívbetegségek, a rákos elváltozások, a cukorbetegség és az elhízás kialakulásának esélyét is Segítik az emésztést, csökkentik a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a vérnyomást is.

  • A varázslatos tea

    A teabokor fermentált leveleibõl nyert esszencia kívánság szerint élénkít vagy nyugtat. Fontos, hogy a víz forrásban legyen, amikor a teára öntjük és elõzõleg kb. 2 percig forrjon, mivel így csalogatjuk ki a legjobban a tealevelekbõl az aromát. Ha élénkítõ hatást szeretnénk elérni, a finom teát csak 2 percig hagyjuk állni, a durvábbat egy perccel tovább. Nyugtató hatása akkor lesz, ha kb. kétszer ilyen hosszú ideig hagyjuk állni. Ha azonban még ennél is hosszabb ideig áll, keserû lesz.

  • Veszélyes lehet a szója fogyasztása?

    Noha a szóját sokszor úgy árulják, mint egy szuper összetevõkkel rendelkezõ csodaételt, a szójafehérjét szinte valamennyi ételben megtalálhatjuk.

    Kár, hogy az egészségre gyakorolt hatása fabatkát sem ér – állítja az Ecologist. A szója az utóbbi egy-két évtized alatt jelentõs mértékben fogyókúránk (és normál táplálkozásunk) részévé vált. Ha hiszünk a PR-fogásnak, ez az egyszerû növényi eredetû élelmiszer nem csupán a betegségek ellen kiváló fegyver, de az ember várható élettartamát is meghosszabbítja.

  • A legegészségesebb élelmiszerek

    %%kep1%%Egy táplálkozástudományi szakértő összeállította a tíz legegészségesebb élelmiszert, melyek szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Tojás: Amilyen kicsi, olyan egészséges. A tyúktojás lecitint, koleszterint és alapvető zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, talán mindent, amire szervezetünknek szüksége van. Tej: Valóságos kalciumbomba, mely segít megvédeni csontozatunkat és elkerülni a csontritkulást, azonkívül van benne tejfehérje, tejzsír, tejcukor, víz, sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem.

  • Õszi diéta tippek

    A természet nagyon jól rendezte el: mindig olyan tápanyagokat biztosít, ami adott évszakban szükséges a szervezetnek.

    Ezzel a diétával nem kell lemondanod az õsz finomságairól, mégis látványos fogyást eredményez – akár két hét alatt.

    Ez a fogyókúra a szétválasztás alapelvére épül, rokonai például a „minden másnap”diéták és a kilencven napos diéta.

  • Hírajánló

  • Grillezett, pácolt zöldségek

    A pác hozzávalóit tálban összekeverjük. A zöldségeket - a salátalevelek kivételével - felszeleteljük, belemártjuk a pácba, és faszénparázs fölé helyezzük.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók:

    2 nagyobb, fõtt burgonya 5 dkg liszt 4 dkg vaj 7 dkg reszelt sajt 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma só, bors zsemlemorzsa, olaj

  • Apró ajánló