2024.04.26. - Ervin

Csirkés rakott krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, enyhén sózva, fûszerezve (majoranna, bors) a felkarikázott kolbásszal együtt vajon megsütjük.

A kizsírozott tûzálló tálban elhelyezzük a karikára vágott fõtt krumplit, ráterítjük a kolbászos csirke darabokat, majd ismét a krumplit, amit meglocsolunk a csirke levével, megint a húsos keverék jön, végül a krumpli, amit szintén meglocsolunk a sült-vajjal.

A tetejére öntjük - egyformán elosztva - a felvert tojással alaposan elkevert tejfölt. Forró sütõben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!