rss
  • Burgonyapüré

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.

    A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük, Leszûrjük, majd áttörjük, és annyi - vajjal elkevert - forró tejbe öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktõl függ, hogy milyen sûrûn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minõségétõl, hogy mennyit vesz fel}.

    Ha a fõzõvíz nem volt elég sós, utánasózzuk. Kitûnõ, habos lesz a burgonyapürénk, ha a burgonyát habverõvel a tejben 1-2 percig verjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Bagolyszem

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna. Krémhez: 3 evõkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evõkanál kakaó. Bevonat: 1 Kati tortabavonó /étcsoki/, 5 dkg Ráma margarin.

  • Bográcsos pörkölt (cigányosan)

    A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá õrölt kömény, õrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bõségesen, majd újból hús stb.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

  • Sajtos rétes - tyropita

    Törjük össze a feta sajtot egy villával, adjuk hozzá a reszelt kefalograviérát, a tejet, az apróra vágott kaprot vagy mentát, a felvert tojásokat és a borsot, és alaposan dolgozzuk össze a tölteléket. Egy nagy méretû tepsit béleljük ki a külön-külön olívaolajjal megkent lapok felével, és öntsük rá a keveréket.

  • Hústekercsek

    Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sûrített paradicsom erõsen hígítva.

  • Valentin napi szerelmes levél

    Hozzávalók:1 adag gyors leveles tészta, sárgabaracklekvár.

  • Kukorica leves

    Kukorica levesA vajat hevítsük fel az olajjal. Szedjük rá a karikázott pórét, és a kb. másfélszer másfél centis kockára vágott burgonyákat. Enyhén sózzuk, majd legalább 8-10 percig dinszteljük. Ezt követően öntsük fel az alaplével, és pároljuk puhára a zöldségeket. A főzés utolsó fázisában adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és a tejet. 5 percig forraljuk. 2 merőkanálnyi levest pépesítsünk le, majd öntsük vissza a levesbe. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítsük. Az elkészített levest pirítós kockával díszíthetjük, de csak közvetlen tálalás előtt, mert szétmállik benne a pirítós.

  • Tápláni sonkás csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált fõtt sonka, 3 ekanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 1 üveg passzírozott paradicsom, 3 tojássárgája, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, 3 ekanál liszt, 1 dl tej, 2 ekanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, õrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál õrölt kömény.

  • Húsos, rántott palacsinta

    Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 300 g sertéspörkölt, bármilyen sült vagy párolt hús, 1 dl tejföl, só, orölt bors;

    A bundázáshoz: 50 g liszt, 2 db tojás, 200 g zsemlemorzsa, 3 dl étolaj a sütéshez;

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Pizza orgia

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 dkg téliszalámi, 5 dkg csípõs szalámi, 5 dkg füstölt kolbász, 10 dkg gépsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás.

  • Amerikai pite

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kígyóuborka, 4 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, 1 csokor zöldkapor.

  • Kukoricás hal

    Hozzávalók: 40-50 dkg halfilé, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek. szójaszósz, UNIVER flekken fûszerkeverék, 1 zacskó fagyaszott kukorica, 2 tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk. liszt.

  • Gesztenyével töltött libasült

    A hagymákat megtisztitjuk, kettõt karikára vágunk és forró olajban megpirítjuk. A májat nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd tovább pirítjuk, majoránnával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemmel fûszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított szeltekre vágott gesztenyét.

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Vegyes savanyúság 1. (mixed pickles)

    Hozzávalók: 25 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 25 dkg apró kukoricacsõ, 25 dkg zöldbab, 25 dkg apró uborka, 25 dkg apró hagyma, 2,5 dl 20 %-os ecet, 1 liter víz, 1 tk só, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 1 tk szemesbors, 2 ek cukor.

  • Vitaminos pizza

    Hozzávalók: 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg brokkoli, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 dl. tej, só, bors, szerecsendió.