2024.04.27. - Zita

Burgonyapüré

Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük, Leszûrjük, majd áttörjük, és annyi - vajjal elkevert - forró tejbe öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktõl függ, hogy milyen sûrûn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minõségétõl, hogy mennyit vesz fel}.

Ha a fõzõvíz nem volt elég sós, utánasózzuk. Kitûnõ, habos lesz a burgonyapürénk, ha a burgonyát habverõvel a tejben 1-2 percig verjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!