rss
  • Curry-s csirkecombok

  • Share on Tumblr

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

    Hozzávalók:

    - 4 egész csirkecomb
    - 6 dl joghurt
    - 1 tk só
    - 0,5 tk bors
    - 1 tk curry por
    - 0,5 tk cukor
    - 1 ek citromlé
    - vaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Hamis krémes

    Hozzávalók:

    Tészta: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csom. sütõpor, 12-15 dkg margarin, 2 db egésztojás, Krém: 1 db tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, pici rum, 2 csom. vaníliás pudingpor, 1 lit. tej

  • Sütõtökös fánkocskák

    Hozzávalók: 50 dkg sütõtökpüré, 7,5 dkg sütõporos liszt, késhegynyi só, 2 tojás, olaj a sütéshez.

  • Lekváros pufi

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Gombakrémleves

    GombakrémlevesA gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vízzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;

  • Tatár saslik

    Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 1 fej reszelt hagyma, 1 evõkanál torma, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ecet, törött bors, só, olaj.

  • Karácsonyi angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Csirke vadász módra

    Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 kis zeller, 4 érett paradicsom, 1 marék fekete olajbogyó, kis liszt, só, bors, olívaolaj;

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Kolbásztöltelékes hústekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, õrölt bors és kömény, 2 evõkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.