rss
  • Szezámmagos rudak

  • Share on Tumblr

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 70 dkg finomliszt
    - 3 db tojás
    - 1 pohár tejföl
    - 1 dkg instant élesztő
    - 10 dkg szezámmag
    - 1 dkg só
    - 20 dkg margarin


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós kifli

    Három tojásfehérjét habbá verünk, ha keményedni kezd, apránként közé keverünk 18 deka cukrot, hogy jó kemény és nehéz habot kapjunk. Beleadunk 15-20 deka darált diót és törött fahéjat. A tésztát gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk, a széleit körül levágjuk és hosszában 15 -16 centi széles szalagokra felvágjuk.

  • Falusi saláta

    Hozzávalók: 60 dkg fejeskáposzta, 40 dkg sárgarépa, fél mokkáskanál só, 25 dkg csemegeuborka, 3 evõkanál olaj, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 evõkanál porcukor, 2 evõkanál 6 százalékos tárkonyos ételecet, 1 csokor petrezselyem.

  • Rózsaszirom dzsem

    Hozzávalók: 45 dkg erõs illatú sötét színû rózsaszirom, 5,5 dl víz, 45 dkg porcukor, 2 citrom leve, 1 evõkanál rózsavíz.

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;

  • Daragaluska

    Hozzávalók: 25 g vaj, 1 db tojás, 3 ek. búzadara, só, petrezselyem zöld.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Gesztenyés piskótatekercs almával

    Hozzávalók:

    - 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - 5 db alma
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor
    - szegfûszeg
    - fahéj

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 10 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 teáskanál zselatin

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket.

  • Kis tojás omlettek

    Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyû omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evõkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só

  • Nyolc tipp az éhségjelzések kezelésére

    El kell dönteni, hogy lassan, de biztosan az elhízottak népes tábora felé akarunk-e jutni vagy korosodásunkkal megtartjuk inkább a fitt-és fiatalos formát.

    Apró figyelmesség, és nem hízunk el!

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.

  • A királynõ kalácsa

    Hozzávalók (egy 30 cm hosszú 2 liter térfogatú sütõformához): A tésztához: 15 dkg Rama margarin, 10 dkg mazsola, 10 dkg cukrozott citromhéj, 2 evõkanál rum, 27,5 dkg porcukor, fél teáskanál reszelt citromhéj, 9 db tojás, 27,5 dkg liszt, Rama margarin a sütõforma kikenéséhez.

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

loading...