2024.04.26. - Ervin

Mogyorós csokis keksz

Mogyorós csokis keksz
Mogyorós csokis kekszA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprítjuk. A vajat a földimogyorókrémmel, a sóval, a cukorral és az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A lisztet és a sütőport rászitáljuk, és összegyúrjuk vele. Beledolgozzuk a földimogyorót és a csokoládédarabokat. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, egymástól 3 cm-re a tepsire tesszük, kissé ellapítjuk őket, és sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 7 dkg étcsoki
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg földimogyorókrém
- 1 csipet só
- 6 dkg cukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 20 dkg sózatlan földimogyoró
- sütőpapír

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!